Materialen

Sook Pieces werkt met verschillende materialen en probeert hierbij altijd te zoeken naar goede kwaliteit. 
We werken hierbij graag met houten, glazen, acryl en natuursteen kralen. 

Gekleurd of geverfd:
Bij houten, glazen en acryl kralen zit er een verschil in hoe de kraal gekleurd is. Dit kan op twee manieren door
de kleur al mee te verwerken wanneer de kraal gemaakt wordt of door een dun laagje verf te spuiten op de kraal, wanneer de kraal al gemaakt is. 
Wanneer de kleur al verwerkt is in het product voordat het een kraal wordt, betekend dit dat de kleurvastheid goed is. Wanneer er een laagje over de kraal gespoten is, zal er kunnen voorkomen dat dit laagje loslaat doordat de kraal beschadigd of in aanraking komt met externe omstandigheden zoals water, transpiratie etc. Vergelijk het als de lak van je auto. Wanneer je daar met een scherp voorwerp overheen gaat, laat de lak hiervan los. Dit zal ook het geval zijn met de verf die aangebracht is op de kralen. 

Geplateerd goud of zilveren elementen:
Daarnaast verwerkt Sook Pieces veel gouden en zilveren elementen in haar sierraden. Denk hierbij aan kralen, bedels en sluitingen. 
Deze elementen zijn in 95% van de gevallen geplateerd. 
Geplateerd is manier van verwerken. Dit betekend dat er een dun laagje 12 karaat goud of 925 Sterling zilver over de het element is gespoten, waardoor de buitenkant eruit ziet en voelt als een volwaardig goud of zilveren element. Dit heeft als voordeel dat hierdoor de prijs laag te houden is en Sook Pieces in staat is deze elementen in veel van haar sierraden te kunnen toepassen. Het nadeel is dat het een laagje blijft, wat kwetsbaarder is wanneer het 100% goud of zilver is. Het kan hierdoor voorkomen dat bij veel dragen het laagje slijt. Of bij verkeerd gebruik het laagje ook eerder slijt en je daaronder de laag goedkoper metaal gaat zien. 

Sterling zilver en Gold filled elementen:
Sook Pieces werkt ook met 100% Sterling zilver en verguld gouden materialen. 
Het verschil tussen geplateerd en verguld goud is dat er bij een platering een heel dun laagje over koper is aangebracht. Dit laagje bestaat naar schatting uit maximaal 0,05% van het totale gewicht van het item uit goud. Bij vergulde elementen wordt meerdere laagjes aangebracht op vaak een brass metaal. Dit is 12 of 14 karaat goud en heeft 5% van het totale gewicht van het element. Om deze reden zullen deze elementen veel minder snel slijten. 
Bij juist gebruik zullen deze elementen een leven lang meegaan zoals bij gouden sierraden het geval is. 

Het advies van Sook Pieces is om zorgvuldig met je sierraden om te gaan. Vermijd water zoveel mogelijk. Het kan daarnaast reageren op de zuurtegraad van je huid of wanneer je in de zomer meer transpireerd.